Tarieven

Tarieven

Op de rekening vind je alle verrichtingen van de behandeling terug aan de hand van codes. Als er materiaal- en techniekkosten zijn berekend, staan deze apart vermeld. Behandelcodes waar de materiaal- en techniekkosten afzonderlijk berekend worden herken je aan het * achter de code. Materiaal- en/of techniekkosten worden 1 op 1 doorberekend. Je hebt op aanvraag het recht de inkoopfactuur van de gemaakte kosten in te zien.

De tandarts bepaalt in overleg met jou welke behandeling en welke daarbij behorende verrichtingen hij uitvoert.

 

De overheid (in dit geval de NZa) heeft voor de verrichtingen het maximale tarief vastgesteld; meer mag een tandarts niet in rekening brengen.

 

Het tarievenboekje voor 2024 van de KNMT (de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter Bevordering van de Tandheelkunde) is verschenen. Hierin staan niet alleen de door de NZa vastgestelde prestaties en tarieven voor de tandheelkundige zorg per 1 januari 2024, maar ook de bijbehorende Algemene bepalingen en de Regeling Mondzorg.

In het PDF bestand hieronder vind je de tarieven die geldig zijn tot 1 januari 2025. Op pagina 3 staat een overzichtelijke inhoudsopgave met de behandelcategoriëen. Mocht je er niet uitkomen, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

KNMT tarievenboek 2024