Behandelingen

Wij proberen u zoveel mogelijk zelf te behandelen. Wij behandelen kinderen, angstige patiënten en volwassenen. Wanneer u specialistische zorg nodig heeft zullen wij u doorverwijzen naar één van onze partners. U kunt hieronder vinden welke behandelingen wij zelf verzorgen.

Eerste intake
Wanneer u nieuw bij ons bent zullen wij eerst een algemene controle uitvoeren om te kijken wat de status van uw gebit is. Daarna kunnen wij een behandelplan met u opstellen.

Periodieke controle
Wij voeren bij al onze patiënten een periodieke controle uit. Wij vinden het prettig om onze patiënten eens in de zes maanden te zien om de controle uit te voeren. Wij helpen u herinneren als de zes maanden bijna zijn verlopen.

Endodontologie
Dit is een behandeling van het doorbloede weefsel in het binnenste van de tand, de tandpulpa. Het gat dat de tandarts heeft gemaakt wordt vervolgens opgevuld. Dit is bij de meeste mensen bekend onder de naam wortelkanaalbehandeling of zenuwbehandeling.

Gebitsreiniging
De tandarts reinigt uw gebit bijvoorbeeld door het weghalen van tandsteen. Tandsteen ontstaat door niet weggehaald tandplak en kan leiden tot verzwakt tandvlees en/of verzwakte tanden.

Kroon- en brugwerk
Kronen en bruggen dienen ter vervanging van tanden en kiezen. De behandeling is wat complexer dan een vulling, waarschijnlijk zult u meerdere afspraken bij ons moeten maken om de kroon of brug goed te plaatsen.

Gebitsprotheses
Wij kunnen samen met onze partners een gebitsprothese voor u maken. Wanneer u een gebitsprothese hebt wil dit niet zeggen dat u nooit meer op controle hoeft te komen. Naar mate u ouder wordt zal uw kaak veranderen. Dit kan ertoe leiden dat uw gebitsprothese die perfect paste toch ineens niet goed meer zit waardoor u pijn krijgt. U kunt dan contact bij ons opnemen zodat wij de prothese aan uw veranderde kaak kunnen aanpasssen.

Restauraties/Vullingen
Wanneer u een gaatje heeft kunnen wij dat voor u vullen. Probeer geregeld op controle te komen, vaak constateren we dan dat u een gaatje heeft terwijl u dit gaatje zelf nog niet had opgemerkt. Hoe eerder we erbij zijn, hoe beter het voor u is.

Bleken
Tanden kunnen witter worden gemaakt door een behandeling met waterstofperoxide. De oorzaak van de verkleuring bepaalt welke methode en welke stoffen moeten worden toegepast. Afhankelijk van de mate van verkleuring en de behandelmethode kan de duur van de totale behandeling variëren van één tot twee uur. Er zijn twee verschillende methoden voor het bleken van tanden. Het bleken van binnenuit bij een verkleurde dode tand en het bleken van buitenaf bij een verkleurde levende tand. Afhankelijk van de aard van de verkleuring zal de tandarts een bepaalde methode of een combinatie van methoden toepassen.

Implantologie
Voor implantaten kunt u bij ons terecht voor een consult, waarna wij u kunnen doorverwijzen naar een praktijk die gespecialiseerd zijn in deze richting. Na plaatsing van de implantaten komt u weer terug bij ons voor de kroon of de prothese.

Orthodontie
Voor orthodontie kunt u ook bij ons terecht voor een adviserend consult en een verwijsbrief als behandeling nodig is.